(untitled) («СОВРЕМЕННЫЕ ТЕХНОЛОГИИ КОМПЬЮТЕРНОЙ ЛИНГВИСТИКИ», 2024)
Ushbu maqolada izoglossa tushunchasi va uning qoʻllanishi haqida ma’lumot berilgan. Izoglossalar yaxlid (agar hodisa ma’lum bir mintaqada qoʻllanilib undan tashqarida uchramasa), uzuq (bir-biridan uzilgan turli mintaqalarda uchrasa), yopiq (ma’lum bir chegaralangan arealdan boshqa joyda uchramasa), ochiq (turli mintaqalarda uchrasa) boʻlishi mumkinligi koʻrsatilgan.