O’QUVCHINING DARSDAN TASHQARI FAOLIYATINI TASHKIL ETISH («MODERN PHILOLOGICAL PARADIGMS: INTERACTION OF TRADITIONS AND INNOVATIONS», 2025)
Ushbu maqolada umumiy o’rta ta’lim maktablarining boshlang’ich sinflarida sinfdan tashqari ishlar jarayonida o’quvchilarning o’qish savodxonligini oshirish va PIRLS xalqaro tadqiqotlariga tayyorlashning o’ziga xos xususiyatlari,usullari haqida so’z yuritilgan.Shuningdek,ushbu mashg’ulotlar uchun materiallar tanlash va ularni tahlil qilishda PIRLS me’zonlari asosidagi topshiriqlar tizimini ishlab chiqishga oid tavsiyalar keltirilgan.
Keywords: o’qish savodxonligi,PIRLS,xalqaro tadqiqotlar me’zoni,sinfdan tashqari ishlar, mustaqil ishlar,o’quvchi, badiiy matn, ilmiy-ommabop matn,darsdan tashqari qilishi mumkin bo’lganmashg’ulotlar